office@elektroterapija.com +381 63 324 832

10% popusta na proizvode za inkontinenciju

 

NAŠE REŠENJE PROBLEMA INKONTINENCIJE!

Inkontinencija je stanje a ne obolenje

Nervne poruke koje međusobno šalju mozak, mokraćni mehur i pelvični mišići nam signaliziraju kada trebamo na toalet. Kada smo urinirali, mišić mokraćnog mehura se kontraktira, kao i mišići pelvisa. Ali kada se desi da se iz nekoga razloga oslabi ili ošteti neki od ovih mišića, pojačava se pritisak tekućine na njih, ne mogu da ga izdrže te to rezultira da urinirate a niste to hteli. Osećate se neugodno? Nemate razloga jer Inkontinencija – uriniranje protiv volje je dosta čest problem i to tako čest da se veruje da se danas proda više sanitarnih uložaka za inkontinenciju nego za mesečnicu. Znate da samo u Engleskoj statistički ovo stanje ima oko čak 4 miliona žena, a uz to čak trećina njih prve simptome osete pre 30 godine! Iako ovoliki broj žena u svetu ima ovo stanje, ipak za inkontinenciju moramo priznati da je još uvijek taboo tema, te da mnoge žene se osećaju neugodno ne samo da bi o tome otvoreno govorile već potražile i stručnu pomoć. Zanimljivo je što sam jedanput pročitala, a to je da prema rečima J.Haslam, fizioterapeutkinje, jedne od vodećih engleskih fizioterapeta koja ja i specijalizirala žensku inkontinenciju, žene će otvorenije govoriti o karcinomu koji ih životno može ugroziti nego da govore o inkontinencij koja ih ne može životno ugroziti već samo ugroziti njihov lifestyle.

I sada dok čitate ove redove, vaš mokraćni mehur se 'puni' a njegovo pražnjenje kontroliše grupa pelvičnih mišića koja podržava i organe karlice ukljućujući matericu i mokraćni mehur. Ali šta se to desi pa ovo izmakne kontroli? Nekoliko faktora se smatra odgovornim za ovo stanje a to su trudnoća, naravno porođaj, višak telesne težine, hormonske promene, pušački kašalj. I šta sada kada su simptomi inkontinencije prisutni? Ne zaboravite da ovo stanje vam ne može ugroziti život ali itekako oteža vaš način življenja te često se možda i ne smejete kako biste hteli jer se plašite da će to izazvati uriniranje, bojite se otići u gym, uznemireni ste i kada ste u autobusu, među ljudima jer mislite da će te kihnuti i eto problema. Ali inkontinencija ne zaslužuje da ugrozi vaš životni stil jer postoji mnogo toga što možete sami uraditi da bi ste nesmetano uživali u životu.

Zasigurno jedan od efikasnih načina da rešite ovaj problem je upotreba naših aparata namenjenih ovom problemu. Ovi aparati su klinički testirani i ne izazivaju nikakve neželjene efekte. U pitanju su aparati: itouch SURE, Elise i Sure PRO. Koriste se jednom dnevno po 20 min u periodu od tri meseca, a prvi rezultati su vidljivi već nakon treće nedelje upotrebe. Aparati prvenstveno deluju na jačanje mišića donje karlice kao i poboljšanje mišićnog tonusa.


itouch SURE


Elise

Sure PRO

 



« Nazad

Health Care System

Tens

Transkutana nervna stimulacija (TENS) je neinvazivna, nemedikamentozna metoda za otklanjanje akutnog i hroničnog bola različitog porekla.

Elektro muskularna stimulacija

Elektro muskularna stimulacija (EMS) je opšte prihvaćana i dokazana metoda kod tretiranja mišićne povrede..

Interferentna stimulacija

Interferentna stimulacija (IF) pored otklanjanja bola utiče i na smanjenje otoka i zapaljenja.

Mikro struja

Mikrostruje su vrsta terapije u kojoj se vrlo niske struje šalju na nivou ćelije organizma.