office@elektroterapija.com +381 63 324 832

TENS je skraćenica za transkutnu elektronervnu stimaulaciju. To je analgetska procedura u kojoj se stimuliše prirodna odbrana organizma od bola. Potpuno je bezbedna što pokazuje iskustvo u fizikalnoj terapiji preko 30 godina i uspešno otklanjanje bola kod hiljade pacijenata. TENS je jednostavan za upotrebu, bez neželjenih efekata. Može se koristiti više puta dnevno u dozama koje vam odgovaraju. Omogućava dugotrajnu upotrebu bez štetnog dejstva, navikavanja i interakcije sa druguim terapijama.


KAKO TENS RADI?

TENS šalje električne impulse preko elektroda apliciranih na površini kože. Ovaj signal deluje na dva načina:

 1. blokira prenošenje signala bola do mozga na nivou kičmene moždine. Ovaj efekat delovanja je brz i nastaje odmah pri uključenju aparata.
 2. stimuliše lučenje Endorfina, prirodnog analgetika u našem organizmu.


KOLIKO DUGO MOŽETE KORISTITI TENS?

TENS možete koristiti koliko dugo vi želite i često koliko Vam odgovara.
 


KOD KOJE VRSTE BOLA TENS POMAŽE?

TENS je klinički testiran i koristi se kod mnogih dijagnoza:

 • Bol u leđima, lumbalnog bola, bola u vratu
 • Bol u zglobovima (koleno, rame, kuk)
 • Neuralgije
 • Bol posle povrede mišićno-skeletnog sistema
 • Bol kod cirkulatornih problema
 • Hronični bol različite etiologije

PerfectTENS

Je digitalni aparat za uklanjanje bola različitog porekla.Koristi se kod bol u leđima,osteoartritisa, reumatoidnog artritisa,osteoporoze i spodiloze . Jednostavan je za upotrebu bez neželjenih efekata.

Perfect TENS ima 8 ugrađenih programa, kao i program za manuelno podešavanje, pružajući sigurnu i efektnu terapiju jednostavnim pritiskom na dugme.Aparat ima dva nezavisna izvoda.

Perfect TENS koristi TENS ( trans kutanu nervnu stimulaciju) za otklanjanje bola: 1.stimulišući telo da proizvodi Endorfin, prirodni analgetik, i 2. blokiranjem prenošenja signala bola do mozga.

Perfect TENS možete koristiti sa pratećim priborom:

 • elektrode CM50X50, CM50X100
 • Knee Stim – rukavica i čarapa; omogućava stimulaciju (tretman), cele željene erije
   


SONIC STIM +

Portabl aparat koji predstavlja konbinaciju TENS-a i ultra zvuka. Ovaj inovativni aparat,  profesionalnog performansa,  je odličan za kućni i ambulantski tretman.

SONIC STIM + pruža kombinaciju dve različite forme terapije za otklanjanje bola: TENS i ULTRA ZVUK.

TENS oslobađa od bola pomažući organizmu oslobađanje prirodnog analgetika i blokiranjem signala bola i neomogućavanje njegovo prenošenje do mozga; dotle ULTRA ZVUK obezbeđuje oslobađanje od bola i obezbeđuje lečenje proizvodeći  toplotu i visoki stepen ultra zvučne vibracije.

ULTRA ZVUČNA terapija: dovodi do oslobađanja od bola, smanjuje spazam mišića.Toplota i visoka vibracija koju proizvodi ultra zvuk povecava propustljivost i razmenu materije kroz ćelisku membranu i dovodi do izlečenja.

TENS terapija: pruža oslobađanje od hroničnog bola, post- traumatskog akutnog bola, post- operativnog akutnog bola. 


INTERFERENTNA TERAPIJA

Interferentna terapija je elektroterapija niskofrekventnim strujama dobijenih interferencijom dve srednje frekventne. Interferencija se dešava u dubini tkiva gde je i mesto terapijskog delovanja. Zahvaljujući ovoj osobini inerferentna terapija pored bola otklanja inflamaciju i otok prouzrokovani povredom, operacijom ili artritisom.

Indikacije:

 • Otklanjanje bola
 • Inflamacije
 • Edem
 • Poboljšanje i ubrzanje zarastanja kostiju nakon preloma
 • Stimulacija povređenih nerava

Metal nije kontraindikacija za primenu ove terapije.To je vrlo bitno kod terapije preloma kostiju ili drugih ortopedskih intervencija kada postoje metalni elementi u tkivu.


FLEXISTIM  IF

Flexistim IF  je aparat za interferentnu terapiju.Može se koristiti kako u bolničkim tako i u kućnim uslovima.Aparat ima 6 programa,omogućavajući izbor već postavljenih i manuelno podešenih programa.Različiti modeli tretmana sa Flexistim IF obezbeđuju ubrzan oporavak posle operacije( posebno kod operacije kuka ili kolena) ili traume,  kao i efikasno oslobađanje od bola.


FLEXISTIM

FLEXISTIM - portabl aparat sa 4 vrste elektro terapije:

 

 • TENS (transkutane elektronervne stimulacije)
 • EMS (elektro muskularne stimulacije)
 • IF (interferentne)
 • MIC (mikrostruje)

Aparat šalje električne impulse do nervnih vlakana i mišića preko elektroda koje se apliciraju na kožu. Nivo intenziteta se podešava prema potrebi pacijenta.


OVA +

Dismenoreja, ili samo menstrualni bol, je široko rasprostranjen problem među ženama. Menstrualni grčevi mogu postati toliko jaki da na kraju preskočite školu ili radite zbog toga. Stoga smo kreirali prirodni uređaj za ublažavanje bolova tokom menstruacije pod nazivom Ova+ – kako bismo poboljšali kvalitet života žena.

Ova TENS jedinica je mala i kompaktna, što je čini udobnom za nošenje tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Nosi se ispod odeće, neće se primetiti dok pruža lako, bez lekova, ublažavanje bolova tokom celog dana. Ublažavanje bolova tokom menstruacije koje nudi Ova+ proteže se dalje od redovnih menstrualnih grčeva. Efikasno ublažava bolove od sekundarnih menstrualnih bolova koji su uzrokovani zdravstvenim stanjima kao što su endometrioza, fibroidi ili inflamatorna bolest karlice.

Naša TENS jedinica za ublažavanje bolova tokom perioda bez lekova je naučno dokazano da obezbeđuje bezbedno i efikasno ublažavanje bolova bez lekova i odobrena je za upotrebu u Velikoj Britaniji i širom sveta od strane NHS, EU i FDA. Pored toga, ima integrisan sistem otvorenog kola, koji osigurava da ako elektroda nije pravilno pričvršćena na kožu, jačina se automatski vraća na nulu.

Health Care System

Tens

Transkutana nervna stimulacija (TENS) je neinvazivna, nemedikamentozna metoda za otklanjanje akutnog i hroničnog bola različitog porekla.

Elektro muskularna stimulacija

Elektro muskularna stimulacija (EMS) je opšte prihvaćana i dokazana metoda kod tretiranja mišićne povrede..

Interferentna stimulacija

Interferentna stimulacija (IF) pored otklanjanja bola utiče i na smanjenje otoka i zapaljenja.

Mikro struja

Mikrostruje su vrsta terapije u kojoj se vrlo niske struje šalju na nivou ćelije organizma.